Tekijänoikeusvalvonta - Lehtikuva

Tekijänoikeusvalvonta

Lisätietoja tekijänoikeusvalvonnasta saat ottamalla meihin yhteyttä.

Oy Suomen Tietotoimisto – Finska Notisbyrå Ab:n tekijänoikeusvalvontatiimi

tekijanoikeusvalvonta@stt-lehtikuva.fi

 

Usein kysyttyjä kysymyksiä:

Mikä tekijänoikeusvalvonta?

Kuvan julkaiseminen edellyttää lisenssiä ja jos kuvaa on käytetty ilman kyseessä saattaa olla tekijänoikeusrikkomus. Tekijänoikeusseurantamme etsii ilman lisenssiä julkaistuja kuvia internetistä, hoitaa oikeudenmukaisten korvausten laskutuksen sekä vastaa laskutukseen liittyvästä asiakaspalvelusta.

Miksi sain kirjeen?

Jos saat yhteydenoton tekijänoikeusvalvonnaltamme se tarkoittaa, että julkaisemaasi kuvaa epäillään käytetyn tekijänoikeuksien vastaisesti. Epäillyt rikkomukset pyritään tarkistamaan mahdollisimman tarkkaan jo ennakkoon turhien yhteydenottojen välttämiseksi.

Mielestäni kuvan käyttö on luvallista, miten toimin?

Kokoa kuvan käyttöön liittyvät oikeudelliset dokumentit ja ota yhteys tekijänoikeusvalvontamme asiakaspalveluun. Yhteydenotot sähköpostitse tekijanoikeusvalvonta@stt-lehtikuva.fi

Olenko velvollinen maksamaan korvausta kuvan käytöstä, jos en tiennyt sen olevan tekijänoikeuksien suojaama?

Kyllä. Kaikki valokuvat, joiden tekijänoikeudet eivät ole rauenneet, ovat kyseisten oikeuksien suojaamia. Kuvan käyttö edellyttää lupaa tekijänoikeuden haltijalta tai hänen edustajaltaan. Kyseinen taho on myös oikeutettu saaman korvauksen kuvan käytöstä. Kuvan julkaisija on velvollinen selvittämään julkaisemansa kuvan tekijänoikeudet ennen julkaisemista ja hankkimaan käyttöön oikeuttavan luvan. Ilman voimassa olevaa julkaisulupaa kuvan julkaisu katsotaan tekijänoikeusrikkomukseksi. Tällaisissa tapauksissa tekijänoikeusvalvontamme esittää vaatimuksia kuvien väärinkäyttöön liittyen.

Mihin tekijänoikeusvalvonnan korvausvaatimus perustuu?

Luvattoman kuvankäytön korvaus koostuu käyttölisenssistä, luvattoman kuvankäytön korvauksesta ja tekijänoikeustiedon puuttumisesta.

Jos poistan julkaisemani kuvan, onko asia sillä selvä?

Ei, koska kuva on jo julkaistu ja tekijänoikeuden haltija on oikeutettu saamaan korvauksen kuvan tai kuvien luvattomasta käytöstä. Tekijänoikeuksia rikkovan kuvamateriaalin käyttö tulee kuitenkin lopettaa saman tien. Kuvat tulee poistaa verkkosivuiltanne välittömästi.

Ladataan...

Lataus alkaa pian. Älä sulje tai päivitä selainikkunaa, koska muuten lataus voi keskeytyä.